Acasă Analize Hidroelectrica renunţă şi la finanţarea de la Banca Transilvania

Hidroelectrica renunţă şi la finanţarea de la Banca Transilvania

de GM

”Îmbunătăţirea graduală a lichidităţii companiei Hidroelectrica, pe parcursul ultimelor 15 luni, a permis rambursarea soldului creditor, în valoare de 120.000.000 lei, şi închiderea liniei de credit acordată de Banca Transilvania, la scadenţă: 11.04.2014”, se arată într-un comunicat al producătorului de electricitate.

Pe 14.10.2011, Hidroelectrica a contractat de la Banca Transilvania o facilitate de finanţare pe termen scurt în valoare de 120 milioane lei. Perioada de valabilitate a acestei linii a fost prelungită succesiv în anii 2012 -2013, din cauza lipsei fondurilor necesare pentru rambursarea soldului creditor.

”Hidroelectrica continuă să îşi onoreze la termen toate obligaţiile faţă de creditorii bancari şi urmează să închidă, până la sfârşitul anului 2014, încă 3 contracte de credit, cu  o valoare  totală de 167 milioane euro”, se mai arată în comunicat.

În cursul lunii martie 2014, compania a închis un contract de finanţare în valoare de 110 milioane euro, încheiat cu BERD, şi o linie de credit în valoare de 80 milioane lei, acordată de Alpha Bank.

Până la sfârşitul acestui an, datoria financiară a companiei urmează să se diminueze cu 77 milioane euro, urmând a fi raportat, la finele anului, un sold creditor de 203 milioane euro.

”Având în vedere că, la data deschiderii procedurii insolvenţei, compania datora către băncile finanţatoare 841 milioane euro şi că, în prezent, datorează 282 milioane euro, soldul creditelor s-a contractat până în acest moment cu 67%, procent ce urmează a se majora la 76% la data de 31.12.2014. Diminuarea constantă a datoriilor financiare şi comerciale raportată în ultimele 12 luni, în paralel cu îmbunătăţirea lichidităţii societăţii influenţează în sens pozitiv bancabilitatea companiei şi şansele de a câştiga un rating competitiv la închiderea procedurii insolvenţei”, precizează comunicatul Hidroelectrica.

din aceeasi categorie