Acasă EconomieBanci & Asigurari Garanții pentru credite punte la Start Up Nation

Garanții pentru credite punte la Start Up Nation

de L M

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat primele două garanţii pentru creditele punte destinate implementării proiectelor din Programul Start Up Nation. Aceste credite sunt absolut necesare în condițiile în care fondurile necesare derulării programului depind de alocările bugetare.

„Lansat în urmă cu câteva zile, produsul de garantare dedicat companiilor eligibile în Program îşi dovedeşte atractivitatea prin procedura de accesare simplificată şi costurile foarte accesibile – comisionul de maxim 2,48% pe an, optimizat ca urmare a cooperării cu Fondul Român de Contragarantare”, se arată într-un comunicat de presă al Fondului, precizează Agerpres. Potrivit documentului, finanţările pentru investiţiile celor două start-up-uri, ambele din domeniul producţiei, sunt acordate de băncile partenere în Program, valoarea acestora atingând limita de 200.000 de lei/beneficiar, iar FNCGIMM garantează în proporţie de 80% creditul acordat.

„Prin lansarea acestui nou produs de garantare pentru start-up-uri (la un cost redus cu o treime faţă de cel standard) ne raliem conjuncturii economice şi imperativelor sectoriale ale industriilor aflate în plină dezvoltare, care deschid mult mai multe posibilităţi de construcţie şi creştere a companiilor aflate la început de drum, structuri atât de importante în dinamica unui ecosistem de business solid. În momentul de faţă există deja pe fluxul operaţional de acordare şi alte cereri de garantare, destinate start-up-urilor de pe întreg teritoriul tării, din domenii diferite de activitate, ceea ce confirmă eforturile depuse de FNGCIMM şi Fondul Român de Contragarantare de a oferi un sprijin consistent, real şi pragmatic celor care au ales drumul antreprenoriatului”, a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.

Garanţia FNGCIMM poate fi obţinută de orice companie din categoria IMM, inclusiv start-up, în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare, eligibile conform reglementărilor interne ale băncii finanţatoare.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 30 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

din aceeasi categorie