Acasă Stiri ExterneAmerica Francezii se aprovizionează cu gaze din SUA

Francezii se aprovizionează cu gaze din SUA

de M G

gaze,jpegCompania franceză de utilităţi Engie va achiziţiona gaze naturale lichefiate (GNL) de la compania americană Cheniere Energy Inc, sporind importanţa pieţei franceze pentru industria energetică din SUA, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Cheniere va livra anual 12 cargouri cu GNL către terminalul francez Montoir-de-Bretagne, conform contractului încheiat pe o durată de cinci ani, a anunţat Engie (fostul GDF Suez). Livrările vor începe în 2018, iar gazele naturale lichefiate pot fi livrate şi în alte state europene.

Achiziţionarea de gaze naturale lichefiate din SUA va ajuta la diversificarea surselor de gaze din Europa, susţine Engie. O treime din necesarul de gaz european este livrat din Rusia, de la zăcămintele din Siberia. Restul provine din producţia de gaze a Norvegiei şi GNL din Qatar şi Algeria.

“Importurile de gaze naturale lichefiate din SUA vor contribui la întărirea securităţii furnizării în Europa”, a afirmat Pierre Chareyre, vicepreşedinte în cadrul Engie.

De asemenea, Cheniere are contracte cu compania franceză de utilităţi Electricite de France SA(EDF) pentru a livra anual 50 de cargouri cu GNL.

În aprilie 2015, şeful GDF Suez, Gerard Mestrallet, a anunţat schimbarea numelui companiei franceze în Engie, pentru a reflecta implicarea în reducerea emisiilor de CO2.

Anul trecut, compania a stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 cu 10% până în 2020, majorarea capacităţilor sale de energie regenerabilă cu 50% în perioada 2009 – 2015 şi creşterea eficienţei energetice cu 40% până în 2018.

Compania este prezentă în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. GDF Suez Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 de kilometri şi are aproximativ 4.000 de salariaţi.

din aceeasi categorie