Acasă EconomieIndustrie FP vrea să răscumpere 640 milioane de acțiuni

FP vrea să răscumpere 640 milioane de acțiuni

de A

FPFondul Proprietatea intenționează să răscumpere 640 de milioane de acțiuni, atât sub formă de acțiuni, cât și de certificate de depozit globale, în cadrul celui de-al șaptelea program de răscumpărare, arată un anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

”Franklin Templeton Investment Management dorește să aducă la cunoștința acționarilor și investitorilor că a numit Wood & Company Financial Services în calitate de intermediar pentru achiziția de acțiuni și intenționează să numească Goldman Sachs International și Wood & Company Financial Services în calitate de Dealeri Manageri și The Bank of New York Mellon în calitate de Tender Agent în legătură cu achiziția de certificate de depozit globale (GDR). Prin această ofertă, Fondul intenționează să răscumpere până la 640.000.000 de acțiuni de la acționarii săi”, se precizează în comunicat.

Se anticipează că detaliile complete ale ofertei, inclusiv prețul, vor fi anunțate dacă și când oferta va fi în fapt implementată și aprobarea de la ASF obținută, estimându-se că aceasta va fi primită în termen de 10 zile lucrătoare, conform reglementărilor în vigoare.

Fondul informează că execuția zilnică a programului de răscumpărare a acțiunilor listate pe Bursa de Valori București și GDR-urilor listate pe London Stock Exchange a fost suspendată începând cu data de 23 ianuarie 2017. Orice eventuală reluare, dacă oferta va fi lansată, se va petrece după închiderea ofertei de cumpărare.

”Depunerea solicitării de aprobare a ofertei publice anunțată prin prezentul raport nu reprezintă o garanție că Fondul va derula efectiv oferta publică. Decizia Fondului de a demara oferta publică va depinde de mai mulți factori (inclusiv condițiile de piață și aprobarea de către ASF a documentației de ofertă publică). Niciun element din acest anunț nu va fi considerat a fi o obligație a Fondului de a implementa oferta publică”, informează documentul publicat pe site-ul BVB.

Acțiunile Fondului Proprietatea se apreciau, vineri dimineață, cu 0,69%, fiind realizate 45 de tranzacții în valoare de 747.610 lei. În ultima lună, prețul acțiunilor a crescut cu 8,95%.

din aceeasi categorie