Acasă MediuDezvoltare Durabila Firmele au epuizat bugetul pentru „Rabla Plus”

Firmele au epuizat bugetul pentru „Rabla Plus”

de L M

Programul Rabla Plus, pentru persoane juridice, s-a dovedit a fi de real succes, bugetul fiind epuizat în nici o oră de la deschiderea sesiunii de vineri, 13 mai 2022. Se pare că cel mai mic interes pentru acest program l-au arătat primăriile și instituțiile publice, care nu s-au prea înghesuit să-și cumpere mașini electrice. În aceste condiții, Programul „Rabla Clasic” a fost devansat în interes de varianta sa electrică.

Începând cu 13 mai 2022, ora 10:00, au fost lansate sesiunile pentru înscrierile persoanelor fizice și juridice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla Clasic) și a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus), a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Bugetele puse la dispoziție în această sesiune sunt, pentru variant „Clasic”, de 335,5 milioane de lei pentru persoane izice, 123 milioane de lei pentru persoane juridice și de 50 milioane de lei pentru primării și instituții publice.

În varianta „Plus”, bugetul este dublu pentru primării, de 100 milioane de lei, pentru persoane fizice este de 262 milioane de lei și de 190,3 milioane de lei pentru firme.

„Bugetul pentru Rabla Plus – persoane juridice a fost deja rezervat, fiind în continuare sume disponibile pentru înscrierea persoanelor fizice, unităților administrativ-teritoriale și instituțiilor publice. De asemenea, încă sunt deschise înscrierile pentru Rabla Clasic, la toate cele trei categorii de beneficiari: persoane fizice, persoane juridice și UAT-uri/instituții publice. Faptul că sumele pentru Rabla Plus – persoane juridice au fost deja solicitate ne confirmă că există un interes impresionant pentru autovehiculele electrice, având în vedere și ecotichetul oferit prin acest program care are o valoare de peste 10.000 de euro. Utilizarea autovehiculelor electrice este pe un trend puternic ascendent, ceea ce mă bucură, fiind un semnal foarte important din partea cetățenilor care fac alegeri prietenoase cu mediul pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului din marile orașe”, a declarat Laurențiu-Adrian Neculaescu, președintele AFM.

Următoarea sesiune de înscriere în cadrul acestor programe va fi lansată în luna septembrie 2022, calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate solicitanților fiind disponibile pe site-ul AFM, completează comunicatul.

din aceeasi categorie