Acasă EconomieIndustrie Evaluare a locurilor de muncă la Petromidia

Evaluare a locurilor de muncă la Petromidia

de A

rompetrol_petromidiaAutorităţile au demarat controale privind condiţiile de muncă la compania Rompetrol Rafinare, membră a KMG International (fostul Grup Rompetrol). Reprezentanţii companiei spun că rafinăria Petromidia este operată în condiţii de siguranţă, iar aici nu sunt locuri de muncă în condiţii speciale, însă compania vrea ca anul viitor să facă o evaluare a locurilor de muncă din punctul de vedere al  încadrării în condiţii speciale, pentru angajaţii din instalaţiile de cocsare şi desulfurare.

Grupul KMG International, proprietarul rafinăriilor Petromidia şi Vega, arată că respectă toate obligaţiile stabilite în sarcina sa ca şi angajator, de legislaţia în vigoare privind  securitatea şi sănătatea în muncă a angajaţilor, „acordând o atenţie deosebită pentru asigurarea siguranţei operaţionale şi a sănătaţii acestora”.

Oficialii grupului mai spun că au asigurat un climat sănătos de lucru pentru angajaţi, platforma industrială fiind aliniată standardelor naţionale şi europene de siguranţă şi securitate a muncii.

Începând cu anul 2010, compania a investit peste 120 de milioane dolari pentru construirea de instalaţii noi şi modernizarea, retehnologizarea, automatizarea celor existente, respectiv a celor care au un risc operaţional ridicat (cocsare şi desulfurare gaze).

„În urma acestor investiţii şi în contextul actualei legislaţii în domeniul acordării condiţiilor speciale de muncă, pe platforma Petromidia nu se regăsesc locuri de muncă în condiţii speciale. Luând în considerare analiza internă a companiei şi feedback-ul angajaţilor, în 2017, compania intenţionează să iniţieze procedura de evaluare a locurilor de muncă din punctul de vedere al  încadrării în condiţii speciale, pentru angajaţii din instalaţiile de cocsare şi desulfurare”, informează compania.

Potrivit KMG International, investiţiile realizate au determinat creşterea nivelului de siguranţă în exploatare şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţi.

De asemenea, oficialii rafinăriei Petromidia afirmă că monitorizează în permanenţă parametrii de operare a instalaţiilor de pe platforma industrială şi că respectă normele naţionale şi europene de mediu.

„Compania va pune la dispoziţia autorităţilor de control documentele pe care acestea le vor solicita în eventualitatea realizării unor controale punctuale la rafinăria Petromidia”, mai spun reprezentanţii KMG International.

Investiţiile realizate de către KMG International şi unicul său acţionar, KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan, pentru creşterea capacităţii de producţie şi pentru modernizarea rafinăriei Petromidia se ridică la peste 1,4 miliarde dolari, începând din 2007. Rafinăria Petromidia este cea mai mare şi mai modernă unitate de profil din ţară, asigurând peste 40% din capacitatea de rafinare a României.

Petromidia este singura rafinărie din România situată pe malul Mării Negre, în urma investitiilor ajungând la o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an. Prin intermediul Diviziei de Petrochimie, Rompetrol Rafinare este unicul producător intern de produse petrochimice, cu o capacitate anuală de producţie de peste 200.000 de tone de polimeri (polipropilena, polietilena de joasă şi înaltă densitate).

Rafinăria Vega este producător şi furnizor de produse şi solutii speciale (solvenţi ecologici, bitum cu destinatie specială, etc).

din aceeasi categorie