Acasă Economie Eric Stab, reales preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini

Eric Stab, reales preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini

de M G

Eric StabBoard-ul Consiliului Investitorilor Străini (FIC) a ales, în data de 7 iunie 2016, conducerea executivă, Eric Stab (foto) fiind reales preşedinte, cu mandat până în mai 2017.

Conform unui comunicat de presă, cei patru membri ai conducerii FIC sunt: preşedinte – Eric Stab, preşedinte Engie România; vicepreşedinte – Daniel Anghel, partener Taxe, PricewaterhouseCoopers; vicepreşedinte – Mihai Bogza, preşedinte Consiliul de Administraţie al Bancpost; trezorier – Farrukh Khan, partener coordonator- Serviciul de audit şi evaluare a riscului, Deloitte România.

Aflat la al doilea mandat, Eric Stab a reiterat obiectivele FIC de a contribui la îmbunătăţirea mediului afaceri şi la creşterea economică în beneficiul întregii societăţi româneşti.

„Doresc să le mulţumesc colegilor mei din noul board pentru încrederea pe care mi-au acordat-o de a conduce FIC-ul în cel de-al 20-lea an de activitate. Este o aniversare importanta pentru organizaţia noastră, o voce constantă a comunităţii de afaceri din România. În această perioadă noi credem că România se află într-un moment important al dezvoltării sale. În cei 26 de ani care au trecut de la căderea regimului comunist, România s-a angajat pe un drum ambiţios către o piaţă liberă funcţională şi integrarea în comunitatea Euro-Atlantica. România este astăzi o economie de piaţă, membră a NATO şi Uniunii Europene. Apartenenţa la aceste structuri impune României ambiţii suplimentare care să aducă un nivel de bunăstare şi prosperitate fără precedent pentru români. Cetăţenii şi societatea civila, împreună cu clasa politica şi mediul de afaceri, trebuie să se unească în jurul unui proiect de ţară ambiţios, menit să recupereze decalajul de dezvoltare dintre România şi alte ţări din UE. Noi credem cu tărie că dacă România va reuşi să construiască o infrastructură extinsă şi modernă, să-şi motiveze oamenii săi dinamici şi calificaţi şi să-şi folosească inteligent şi eficient resursele, creşterea economică va depăşi aşteptările statistice şi se va traduce în bunăstare pentru toată lumea. Începând cu acest mandat şi în anii ce vor urma, FIC va lucra cu perseverenţă la atingerea acestui obiectiv, împreună cu toţi cei care-l împărtăşesc şi care au aspiraţii similare pentru România”, a spus Stab.

FIC a ales în data de 10 mai 2016, un nou Comitet Director. Potrivit actului constitutiv al asociaţiei, mandatul Comitetului este de un an, între cele două Adunări Generale ale organizaţiei.

Consiliul Investitorilor Straini numără în prezent 124 de companii membre, ale căror investiţii cumulate reprezintă în jur de 35 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investiţiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent.

din aceeasi categorie