Acasă Stiri ExterneEuropa Enel vrea încă 1.000 MW regenerabili în România

Enel vrea încă 1.000 MW regenerabili în România

de M G

Enel Green Power a semnat cu Monsson Alma (companie membră a grupului Monsson) un acord de dezvoltare a unor centrale eoliene și fotovoltaice în România, cu o putere instalată de peste 1.000 MW, se arată într-o informare de presă a Monsson.

Se preconizează ca proiectele să înceapă să fie construite în următorii 3 ani și se așteaptă să acopere mai mult de 500 MW în centrale eoliene și peste 500 MW în energie solară.

Pe lângă construcția parcurilor, acordul de dezvoltare semnat între cele două companii prevede și dezvoltarea de soluții de stocare a energiei în baterii (Battery Energy Storage Systems – BESS), o tehnologie care va contribui la tranziția către un mix sustenabil de energie în România.

“Suntem mândri să începem o astfel de colaborare cu Enel Green Power, investitor de top în sectorul energetic din România și lider mondial în energie regenerabilă. Vom lucra împreună pentru a dezvolta și moderniza sectorul de producție a energiei din România, prin valorificarea cât mai eficientă a potențialului regenerabil, ceea ce va susține creșterea economică și un viitor cât mai sustenabil”, a declarat Sebastian Enache, Business Development Manager al Monsson Group.

România, la fel ca majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, dorește creșterea capacității de producție, în principal din surse regenerabile de energie. Astfel, următorii ani vor fi de o importanță majoră în clarificarea statutului contractelor de energie de tip PPA (Power Purchase Agreement) și a legislației legate de terenurile folosite pentru construcția centralelor din surse regenerabile.

Monsson dorește să dezvolte și să contruiască în România parcuri eoliene și fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 2.500 MW în următorii 10 ani, se mai arată în comunicat.

Enel Green Power deține în România capacități eoliene și fotovoltaice de 534 MW, și, în anul 2020, a avut o cotă de 2,5% din producția națională de electricitate.

Monsson Alma, membru al Grupului Monsson, cu afaceri în dezvoltarea și construcția de centrale electrice regenerabile, lider în domeniul energiei regenerabile dezvoltator în România și Europa de Sud-Est.

din aceeasi categorie