Acasă Analize Electrica se extinde peste Prut  

Electrica se extinde peste Prut  

de GM

retea_electrica21O companie energetică de stat din România va face, până la finele acestui an, o achiziţie în regiune, a anunţat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, prezent la Bucharest Forum Energy, organizat de Institutul Aspen România, în parteneriat cu Guvernul României şi cu Departamentul pentru Energie. Cel mai probabil, după privatizarea care va avea loc luna aceasta, Electrica va cumpăra compania de transport al energiei din Republica Moldova, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

“Sper ca la finele acestui an să fim în situaţia în care, pentru prima dată, o companie de stat din România va face o achiziţie în regiune. Este o promisiune, un obiectiv, iar, dacă nu se îndeplineşte, să-mi amintiţi la sfârşitul anului“, a spus Nicolescu.

El a refuzat să nominalizeze compania sau ce anume urmăreşte să achiziţioneze aceasta în afara graniţelor, precizând doar că este vorba despre o companie energetică.

“Este momentul ca Uniunea Europeană să înveţe din lecţia Nabucco, să acţioneze mai integrat şi mai coerent. Avem o listă cu peste 250 de proiecte, dar trebuie să ne hotărâm la 10-15-20 de priorităţi“, a subliniat Nicolescu, în cadrul evenimentului.

La rândul său, ataşatul comercial al ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Duane Butcher, prezent la forum, a afirmat că România este unul dintre principalii producători de energie din regiune ce poate fi un furnizor alternativ pentru vecinii săi.

“Nu mai trebuie să vorbim despre ce putem face noi pentru România, ci despre ce putem face împreună“, a adăugat Butcher.

Institutul Aspen România, în parteneriat cu Guvernul României şi cu Departamentul pentru Energie, a organizat miercuri şi joi, la Palatul Parlamentului, a doua ediţie a Bucharest Forum Energy, participanţii urmând să dezbată soluţii de creştere a securităţii energetice şi de dezvoltare în sectorul energiei, în actualul context european şi internaţional.

Evenimentul a reunit la Bucureşti cei mai puternici actori privaţi şi guvernamentali din regiune, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale de reglementare şi coordonare în sectorul energiei, ai instituţiilor financiare internaţionale, precum şi experţi în domeniul energiei din peste 15 ţări din Europa, America, regiunea Mării Negre, zona de la estul Mediteranei, regiunea Caucaz şi Asia Centrală.

din aceeasi categorie