Acasă EconomieIndustrie Economii de 30 milioane lei pe an la CET Govora

Economii de 30 milioane lei pe an la CET Govora

de A

CET GovoraAdministratorul judiciar al CET Govora, Remus Borza, spune că există premisele semnării unui contract pe zece ani între CET și Uzinele Sodice Govora (Ciech Soda România) la un preț corect de furnizare a aburului industrial. Declarația lui Borza a fost făcută în contextul în care Tribunalul Vâlcea a dat câștig de cauză CET Govora în litigiul pe care această companie l-a avut cu uzina poloneză de sodă.

„Azi s-a făcut un act de dreptate, o reparație morală. Exact în urmă cu 30 de minute, am fost contactat de Uzinele Sodice Govora care doresc un contract pe 10 ani, la prețul de 106 lei gigacaloria pentru aburul de 6 și 13 bari și 110 lei gigacaloria pentru aburul industrial de 35 de bari. Astfel CET Govora a finalizat renegocierile de livrare a aburului industrial cu principalii clienți Oltchim și USG, în urma noilor contracte rezultând o economie pentru noi de 30 de milioane lei pe an. Aceste venituri ne vor permite să implementăm un plan de reorganizare care să facă posibilă plata creanțelor de la masă credală, de a susține investiții de mediu și retehnologizare. În final putem vorbi de o reinserție a CET Govora în circuitul civil ca o societate viabilă, eficientă și competitivă”, a precizat Borza, citat de Agerpres.

CET Govora, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Vâlcea, este unul din marii agenți economici ai județului, care produce curent electric pe bază de combustibil fosil, abur industrial pentru Oltchim și agent termic în regim centralizat și apă caldă pentru populația din Râmnicu Vâlcea.

În luna mai a acestui an, CET Govora a fost declarată în insolvență, Remus Borza fiind desemnat administrator judiciar.

din aceeasi categorie