Acasă Stiri InterneGaze E.ON a înmagazinat mai multe gaze

E.ON a înmagazinat mai multe gaze

de M G

”Cel mai important obiectiv pentru un furnizor, pentru a trece iarna cu bine, îl reprezintă securitatea alimentării cu energie electrică și gaze naturale a consumatorilor. Noi am alocat sume consistente pentru asigurarea cantităților necesare celor peste 3 milioane de clienți pe care îi avem”, a declarat Claudia Griech, director general aadjunct al E.ON Energie România și memebru în board-ul E.ON România, la cea de-a XXXV-a ediție a Conferințelor FOCUS ENERGETIC, cu tema ”Provocările iernii 2020 – 2021 pentru sistemul energetic național”.

Potrivit acesteia, E.ON Energie are 4,5 TWh de gaze înmagazinate în depozite, mai mult decât obligația potrivit legislației în vigoare, cantitate suficientă pentru a trece cu bine vârfurile de consum dintr-o iarnă normală. ”Avem încheiate și contracte de import, dacă va fi necesar, în condițiile în care înmagazinările pot asigura 20% – 22% din consum”, a precizat Claudia Griech.

”În condițiile unei ierni normale, chiar dacă pandemice, suntem pregătiți din punct de vedere al surselor de aprovizionare pentru clienții noștri”, a subliniat reprezentantul E.ON.

Aceasta a precizat că s-au implementat măsuri de protecție împotriva coronavirusului atât pentru angajați, cât și pentru clienți, de la o mai mare digitalizare, până la canale noi de comunicare. Mai mult, compania oferă servicii prin care consumatorii sunt ajutați să-și eficientizeze consumurile.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice, având un portofoliu variat, format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

din aceeasi categorie