Acasă MediuDezvoltare Durabila Doosan IMGB, prietenos cu mediul înconjurător

Doosan IMGB, prietenos cu mediul înconjurător

de GM

Producătorul de echipament greu Doosan IMGB a obţinut certificarea conformităţii sistemului său de management al mediului înconjurător standardele ISO 14001:2004. Parte a aceluiaşi proces, Doosan IMGB a obţinut şi certificarea sistemului de management al sănătăţii şi siguranţei muncii în conformitate cu standardele OHSAS 18001:2004, se arată într-un comunicat al companiei.

Ambele certificate au o valabilitate de trei ani şi au fost emise de către una dintre cele mai renumite companii de acest fel din lume, Lloyd’s Register Quality Assurance Ltd.

Certificatele se referă la principalele activităţi ale companiei bucureştene – turnarea şi forjarea unor piese metalice de până la 350 de tone, respectiv prelucrarea prin aşchiere a unor piese de până la 320 de tone.

“Deşi procesul propriu-zis de certificare a început în vara anului 2010, iar inspecţia finală de autorizare s-a defăşurat în ianuarie 2011, recentele rezultate sunt, de fapt, consecinţa multor ani de eforturi de instruire a personalului, de introducere a unor metode, tehnologii şi procese moderne şi nu în ultimul rând eforturi investiţionale cifrate la zeci de milioane de euro. Acestea au fost direcţionate cu preponderenţă către protecţia mediului înconjurător şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Pe lângă recunoaşterea corectitudinii măsurilor întreprinse şi a conformării acestora cu standardele internaţionale, recunoaştere venită din partea unei instituţii independente şi cu o reputaţie mai presus de orice îndoială, managementul Doosan IMGB consideră că recent obţinutele certificate reprezintă elemente competitive strict necesare pe pieţe cu cerinţe foarte dure, cum sunt acelea pentru echipamente nucleare sau hidroenergetice, principalele pieţe pe care acţionează compania”, se mai arată în comunicat.

din aceeasi categorie