Acasă Stiri ExterneEuropa Directorul general al OMV exonerat: cheltuielile de călătorie ale lui Rainer Seele nu au încălcat reglementările companiei

Directorul general al OMV exonerat: cheltuielile de călătorie ale lui Rainer Seele nu au încălcat reglementările companiei

de M G

Rainer Seele

În urma verificării cheltuielilor de călătorie ale directorului general al OMV AG, Rainer Seele, şi ale activităţilor de sponsorizare realizate de grupul energetic austriac, s-a constat că nu s-au încălcat niciun fel de reglementări, a anunţat OMV, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Consiliul de supervizare al OMV AG a cerut luna aceasta o verificare, în urma unui raport apărut pe site-ul dossier.at, în care se arată că folosirea de către Seele a avioanelor private a costat compania 400.000 euro din 2016.

De asemenea, în raport se specifică faptul că acordul privind sponsorizarea clubului rus de fotbal Zenit din St. Petersburg, despre care se spune că ar fi echipa preferată a preşedintelui Vladimir Putin – costă 25 de milioane de euro.

„Toate cursele aeriene au fost efectuate absolut corect, de asemenea şi sponsorizarea clubului Zenit din St. Petersburg”, se arată într-un comunicat al OMV.

În 15 mai, şeful board-ului OMV, Wolfgang Berndt, a declarat pentru Reuters că până la finalul lunii iunie vor fi verificate atât cheltuielile lui personale de călătorie din 2017 până la finele lui 2019, cât şi ale lui Seele, precum şi toate cheltuielile de sponsorizare.

El a justificat cheltuielile de călătorie ale lui Seele spunând că a trebuit să accepte de la predecesorul său un contract cu o companie aeriană specializată în zboruri charter pe care nu l-a putut anula când a venit la conducerea OMV, în 2015. Contractul a expirat anul trecut.

OMV sprijină multe asociaţii sportive şi evenimente culturale. Este unul dintre sponsorii principali ai Balului Operei din Viena, cel mai strălucitor eveniment din Austria, şi ajută la finanţarea schiorilor austrieci, precum şi a echipei vieneze de fotbal SK Rapid.

OMV, care produce în Rusia o mare parte a gazelor sale şi are legături strânse de afaceri cu Gazprom, a lansat în martie un program de reducere a costurilor, în valoare de patru miliarde de euro. Programul vine la câteva zile după ce a acceptat să-şi majoreze participaţia la producătorul de mase plastice Borealis, pentru 4,7 miliarde de euro, cea mai mare achiziţie realizată vreodată de OMV.

OMV AG are o prezenţă importantă în România, fiind acţionarul majoritar al OMV Petrom.

din aceeasi categorie