Acasă Stiri ExterneAmerica Danone negociază vânzarea diviziei de nutriţie medicală

Danone negociază vânzarea diviziei de nutriţie medicală

de GM

danoneCompania franceză Danone, cel mai mare producător de iaurturi din lume, negociază cu grupul farmaceutic american Hospira vânzarea diviziei de nutriţie medicală, care i-ar putea aduce peste 3 miliarde de euro, potrivit unei persoane apropiate situaţiei. Companiile continuă negocierile privind acordul pentru tranzacţie, au arătat sursele citate de Bloomberg.

Divizia este scoasă la vânzare din luna mai, tranzacţia fiind evaluată la peste 3 miliarde euro (4 miliarde dolari). Danone a purtat discuţii pentru vânzarea diviziei şi cu grupul elveţian Nestle şi compania germană Fresenius.

Vânzarea acestei divizii ar ajuta Danone să se concentreze pe brandurile de produse alimentare şi de larg consum.

Conform surselor citate, Hospira este cel mai probabil cumpărător. Reprezentanţi ai Danone şi Hospira nu au putut fi contactaţi pentru comentarii, scrie Mediafax.

Vânzările diviziei de nutriţie medicală a Danone, care includ produse ca Fortimel, destinat combaterii malnutriţiei, şi Neocate, produs hipoalergenic pentru copii, au crescut cu 5,2% în primul trimestru, la 328 milioane de euro, în termeni comparabili. La nivelul anului trecut, veniturile diviziei au fost de 1,3 miliarde euro.

din aceeasi categorie