Acasă MediuDezvoltare Durabila Daimler va reduce costurile cu peste 2 miliarde euro

Daimler va reduce costurile cu peste 2 miliarde euro

de A

DaimlerMajorarea vânzărilor de SUV-uri va ajuta compania germană Daimler să obţină rezultate mai bune în trimestrul doi din 2015, comparativ cu precedentele trei luni, spune directorul general, Dieter Zetsche, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„În lunile aprilie şi mai am înregistrat un avans al livrărilor de 13% şi ne aşteptăm ca în trimestrul doi tendinţa de creştere să continue şi să înregistrăm rezultate mai bune decât în primele trei luni ale anului”, a afirmat Dieter Zetsche.

Oficialul a confirmat că programul de eficientizare al companiei va avea ca obiectiv reduceri de costuri de peste două miliarde de euro şi în prezent se lucrează la etapa a doua a proiectului.

În perioada ianuarie – martie 2015, profitul net al Daimler a crescut cu 89% în ritm anual, până la 2,05 miliarde de euro, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 16%, până la 34,236 miliarde de euro. De asemenea, debutul comercializării noii versiuni a berlinei C Class a dus la creşterea cu 18% vânzărilor de automobile marca Mercedes-Benz în primul trimestru, până la cifra record de 459.708 unităţi.

În aceste condiţii, grupul german şi-a reafirmat prognozele referitoare la o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi a volumelor de vânzări în acest an. Compania va lansa în 2015 patru SUV-uri noi sau modernizate şi, de asemenea, are de gând ca anul viitor să înceapă să comercializeze un SUV compact denumit GLC.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

din aceeasi categorie