Acasă Stiri ExterneAmerica Daimler va investi 1,3 miliarde de dolari în SUA

Daimler va investi 1,3 miliarde de dolari în SUA

de A

Daimler Mercedes auto masina fabricaCompania germană Daimler va investi 1,3 miliarde de dolari pentru a extinde capacitatea de producţie a fabricii sale din Tuscaloosa, statul Alabama, şi va crea 300 de noi locuri de muncă, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Fabrica, care produce SUV-uri Mercedes-Benz, va beneficia de modernizarea sistemelor IT şi logistice.

Anul trecut, Mercedes-Benz a produs peste 232.000 de vehicule la fabrica sa din SUA iar anul acesta are ca obiectiv peste 300.000 de unităţi.

Recent, Daimler a anunţat un program de eficientizare, care va avea ca obiectiv reduceri de costuri de peste două miliarde de euro. Compania va lansa în 2015 patru SUV-uri noi sau modernizate şi, de asemenea, are de gând ca anul viitor să înceapă să comercializeze un SUV compact denumit GLC.

Daimler a raportat o creştere cu 54% a profitului operaţional în trimestrul doi din 2015, la 3,78 miliarde de euro, în timp ce vânzările grupului au urcat cu 19%, până la 37,5 miliarde de euro.

Numărul vehiculelor vândute în al doilea trimestru a crescut cu 14%, până la 714.800 unităţi. Divizia de autoturisme Mercedes-Benz a înregistrat cel mai bun trimestru din istoria sa, graţie unei creşteri de 20%, până la 500.700 vehicule.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

din aceeasi categorie