Acasă Stiri ExterneEuropa Daimler mai investeşte 594 milioane euro la fabrica din Ungaria

Daimler mai investeşte 594 milioane euro la fabrica din Ungaria

de A

DaimlerGrupul german Daimler AG va cheltui până în 2018 aproximativ 185 miliarde de forinţi (593,7 milioane de euro) la fabrica din Ungaria unde sunt produse automobilele Mercedes, inclusiv 80 miliarde de forinţi la noua unitate de producţie din Kecskemet, transmit site-ul portfolio.hu şi Reuters.

Fondurile suplimentare vor fi folosite pentru a finanţa modernizarea tehnologiei şi pentru a majora capacitatea de producţie din Kecskemet, unde Daimler a investit peste un miliard de euro în ultimii ani.

Uzina Daimler de la Kecskemet, 100 de kilometri sud-est de Budapesta, a început producţia comercială a modelului B class în luna martie 2012. În 2013, această uzină a început să producă şi modelul CLA coupe iar din 2015 şi modelul CLA Shooting Brake. Divizia din Ungaria a Mercedes-Benz asigură aproximativ 4.000 de locuri de muncă şi se bazează pe 32 de furnizori locali.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

din aceeasi categorie