Acasă EconomieIndustrie Daimler finalizează fabrica de 300 milioane euro din Sebeş

Daimler finalizează fabrica de 300 milioane euro din Sebeş

de GM

fabrica Star Transmission SebesFiliala concernului german Daimler, Star Transmission, va finaliza în acest an noua fabrică de montaj cutii de viteză de ultimă generaţie de la Sebeş (Alba), iar producţia va începe în primăvara lui 2016, investiţia fiind de 300 de milioane euro şi urmând să fie create peste 500 de locuri de muncă.

Managerul general Star Transmission, Bernd Krottmayer, a declarat, vineri, că noua unitate de producţie este finalizată în proporţie de 95 la sută, iar în toamnă vor fi realizate primele teste de producţie, scrie Mediafax.

„Anul acesta vom face primul test de producţie, iar anul viitor în primăvară vom începe producţia propriu-zisă. În total, vom aduce în echipa noastră peste 500 de noi angajaţi care vor fi specializaţi în Germania”, a spus Krottmayer.

Potrivit acestuia, în noua fabrică de la Sebeş vor fi asamblate cutiile de viteze automate în 9 trepte 9G-TRONIC, iar investiţia se ridică la peste 300 de milioane de euro.

„Cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC de la Mercedes-Benz este prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte şi convertor de cuplu pentru vehiculele premiu şi se distinge prin extraordinarul confort oferit şi schimbarea de viteze aproape imperceptibilă. Noile modele de autovehicule 9G-TRONIC îşi depăşesc predecesorii atât în privinţa consumului, cât şi a emisiilor de CO2”, au mai spus reprezentanţii companiei.

Star Transmission va avea în total, după punerea în funcţiune a investiţiei de la Sebeş, peste 2.000 de angajaţi la Sebeş şi Cugir.

Star Transmission, filiala concernului german Daimler în România, a fost înfiinţată în anul 2001 prin deschiderea unei unităţi de producţie la Cugir care produce roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză şi sisteme de direcţie. Ulterior, în 2013 a fost deschisă o altă unitate de producţie la Sebeş care produce cutii de viteză automate.

În 2014, cifra de afaceri a Star Transmission a crescut cu 57%, de la 37 de milioane la 57 de milioane de euro, iar profitul înregistrat de companie a fost de circa 3,2 milioane de euro.

din aceeasi categorie