Acasă Stiri InterneGaze Conferința CIGRE la București

Conferința CIGRE la București

de M G

Comitetul Național Român al CIGRE, împreună cu CNTEE Transelectrica organizează cea de-a VII-a ediție a Conferinței Internaționale CONDITION MONITORING, DIAGNOSIS AND MAINTENANCE (CMDM) 2023, care se va desfășura în perioada 31 octombrie – 02 noiembrie, la Radisson Blu Hotel București. Evenimentul este organizat cu susținerea CIGRE Paris, se arată într-un comunicat de presă.

În prima zi a conferinței vor participa ministrul Energiei, Sebastian Burduja, Ciprian Diaconu, președintele Comitetului Naţional Român al CIGRE, Ștefăniță Munteanu, președintele Directoratului Transelectrica și Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid.

La eveniment vor participa peste 20 de companii partenere și expozanți, sute de reprezentanți din peste 20 de ţări, atât din mediul economic şi academic, cât și din mediul legislativ. În cele 3 zile ale conferinței, vor avea loc tutoriale susținute de experți tehnici internaţionali, prezentări ale lucrărilor ştiinţifice realizate de către cercetători, practicieni și studenți, expoziții ale companiilor de vârf, care își vor prezenta echipamentele și soluțiile state-ofthe-art pentru actualele provocări cu care se confruntă sistemele electroenergetice; sesiuni de networking.

Principalele teme ce vor fi abordate în cadrul conferinței CMDM 2023 se vor referi la smart grids, stații digitale, monitorizarea condiției tehnice și diagnoza pentru echipamente electrice și linii electrice de înaltă tensiune, monitorizarea condiției tehnice și diagnoza centralelor electrice, avarii cauzate de fenomene electrice, mecanice, chimice și termice, analiza degradării echipamentelor electrice, tehnologii moderne pentru mentenanță, aplicațiile inteligenței artificiale pentru extragerea datelor și analiza condiției tehnice etc.

”Nu în ultimul rând, fiindcă mizăm pe viziunea inovatoare, încrederea și determinarea tinerilor specialiști din energie, miercuri, pe 01 noiembrie, de la ora 15:30, va avea loc o masă rotundă organizată de CIGRE Next Generation Network Romania, ramura de tineret a Comitetului Național Român al CIGRE. În cadrul aceste manifestații, tineri profesioniști din diferite companii și asociații din sectorul energetic vor dezbate subiectul “Next generation’s vision for the future of energy systems”, se mai arată în comunicat. La masa rotundă vor participa Bogdan Leu, președinte, CIGRE Next Generation Network România, Anamaria Iamandi, specialist DEN, Transelectrica, Cătălin Atodiresei, inginer proiectant, Delgaz Grid, Andrei Tudose, asistent universitar, Facultatea de Energetică, UNSTPB și Andreea Vlaicu, director executiv, Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni (AIEE).

Ziua de miercuri va fi completată de sesiunea organizată de către Forumul Women in Energy din cadrul CIGRE România, ce va avea loc începând cu ora 17:00.

Conferința Internațională CMDM 2023 este un eveniment bienal de mare însemnătate pentru sectorul electroenergetic din toată lumea, fiind singura conferință tehnică a CIGRE care abordează tema monitorizării condiției tehnice și diagnozei echipamentelor electrice.

Conseil international des grands réseaux électriques (CIGRE) este o comunitate globală înființată în anul 1921, la Paris, Franța, dedicată schimbului de experiență și dezvoltării sistemelor electroenergetice din tot globul. Comunitatea cuprinde mii de profesioniști din peste 90 de țări și 1250 de organizații membre. În centrul său se află cele 61 de comitete naționale ale CIGRE din fiecare țară, printre care și Comitetul Național Român al CIGRE.

din aceeasi categorie