Acasă EconomieIndustrie Concurenţa investighează o licitaţie organizată de Poliţia de Frontieră

Concurenţa investighează o licitaţie organizată de Poliţia de Frontieră

de A

consiliul-concurenteiConsiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie, în urma unei plângeri, privind o posibilă înţelegere anticoncurenţială pe parcursul derulării unei licitaţii organizată de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră pentru servicii de mentenanţă la patru nave.

„Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către Japan Radio Co., Ltd. (Japonia), distribuitorul său exclusiv în România (S.C. Navtron S.R.L.), distribuitorii autorizaţi (Polar DenizcilikVe Deniz Malzemeleri AS-Turcia, Alphatron Marine B.V – Olanda, Alhoutyam L.T.D. – Israel, Space Electronics -Grecia şi Nova Electronics -Grecia), precum şi de către Terma A/S (Danemarca)”, se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.

Investigaţia a fost declanşată în urma unei plângeri şi are ca obiect „posibile înţelegeri anticoncurenţiale care s-au manifestat pe parcursul derulării procedurii de achiziţie publică, organizată de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în vederea achiziţionării de servicii de mentenanţă preventivă, servicii de mentenanţă corectivă, precum şi de piese de schimb pentru sistemele de navigaţie, comunicaţii şi supraveghere din dotarea navei maritime de supraveghere (proiect OPV 6610), respectiv din dotarea a trei nave maritime de intervenţie (proiect SHALDAG MK IV)”.

Posibilele fapte anticoncurenţiale se referă la achiziţia a două echipamente esenţiale pentru desfăşurarea activităţii de supraveghere şi control a trecerii frontierei de stat de către Poliţia Română de Frontieră: Voyage Data Recorder (VDR) model JCY 1850 şi Radar supraveghere Terma, Model Scanter 2001 (produs de Terma).

„În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul S.C. Navtron S.R.L. din România. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţia inopinată reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial”, mai informează Consiliul Concurenţei.

Oficialii autorităţii de concurenţă subliniază că efectuarea acestei inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.

din aceeasi categorie