Acasă Mediu Compensare cantitativă prin OUG

Compensare cantitativă prin OUG

de M G

Dan DRĂGAN
foto: Ion Curelariu

Compensarea cantitativă este foarte aşteptată de toţi consumatorii din piaţă, în acel proiect fiind crescută capacitatea instalată pentru prosumatori, a declarat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dan Dragoş Drăgan, în cadrul evenimentului ZF Energie 2021.

„Compensarea cantitativă este foarte aşteptată de toţi consumatorii din piaţă, după cum bine ştiţi. În proiectul acela am crescut capacitatea instalată pentru prosumatori, pentru compensarea cantitativă (…) Acel act normativ se află în elaborare. Sperăm ca zilele acestea să avem un Guvern, care poate să adopte un asemenea act, o asemenea Ordonanţă de Urgenţă. Sperăm că în primele şedinţe de Guvern această Ordonanţă de Urgenţă să fie adoptată şi această măsură să înceapă să-şi producă efectele, efecte benefice către toţi beneficiarii şi efecte benefice în general către piaţa de energie electrică din România, având în vedere perspectiva şi estimările noastre referitoare la capacitatea de generare suplimentară care se va instala datorită acestei măsuri în sprijinul consumatorilor casnici, dar totodată şi în sprijinul IMM-urilor”, a menţionat secretarul de stat.

Referindu-se la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Dragoş Drăgan a subliniat că ţinta este de 100% în ceea ce priveşte fondurile atrase din PNRR destinate energiei.

„Pentru sectorul energetic, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede 29 de ţinte şi jaloane ce acoperă un domeniu foarte larg. Acest domeniu este reprezentat de construcţia şi realizarea de capacităţi noi de energie din surse regenerabile. Mă refer la fotovoltaic şi eolian, la întărirea reţelei de transport şi reţelelor de distribuţie. (…) Am creat o direcţie generală de ajutor de stat şi fonduri europene, o direcţie cu oameni pregătiţi care în acest moment elaborează ghidurile pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Sunt încrezător că ţintele pe care le-am discutat şi asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă la nivelul Ministerului Energiei vor fi realizate”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Energiei, prezent la evenimentului

din aceeasi categorie