Acasă EconomieIndustrie CNADNR va face o clasificare a firmelor de construcţii

CNADNR va face o clasificare a firmelor de construcţii

de A

CNADNR-drumCNADNR va realiza o clasificare a firmelor de construcţii, precum şi a consultanţilor şi a proiectanţilor, iar o primă formă a acestei iniţiative va fi prezentată în luna iunie, a declarat Narcis Neaga, directorul general al CNADNR.

„Ne-am propus, pornind de la realitatea şi rezultatele licitaţiilor, să iniţiem o clasificare a firmelor. Nu ni se pare normal ca o firmă care a făcut doar drumuri judeţene să facă autostrăzi. E un mod de a creşte competiţia între firme, indiscutabil va creşte şi calitatea lucrărilor. Vom clasifica şi proiectanţii şi consultanţii, nu doar firmele. În iunie vom veni cu un draft şi vom lucra împreună cu asociaţiile profesionale. Ce s-a întâmplat în ultima perioadă cu firmele româneşti este trist. În iunie-iulie se va schimba legea achiziţiilor publice”, a spus Neaga.

De asemenea, CNADNR va face studii de fezabilitate, scrie Mediafax.

„Din acest an a început o reformă a companiei. Am înfiinţat ateliere de proiectare, ateliere mecanice, vor face departamente de analiză de cost, vom face bănci de date să ştim exact preţurile de cost în fiecare colţ al ţării”, a continuat Neaga.

El a mai spus că în acest an vor fi deschişi traficului până la 84 de noi kilometri de autostradă.

din aceeasi categorie