Acasă Economie Cel mai mare dezvoltator polonez de fotovoltaice intră în România

Cel mai mare dezvoltator polonez de fotovoltaice intră în România

de A
R.Power, cel mai mare dezvoltator polonez de proiecte fotovoltaice, care operează în prezent un portofoliu de proiecte cu o putere de peste 5 GWp, a semnat un acord de cooperare cu unul dintre principalii dezvoltatori români de ferme solare, eoliene și proiecte hidroelectrice.
 
Companiile doresc să dezvolte un portofoliu de proiecte fotovoltaice cu o putere totală de până la 100 MWp. În iulie, compania poloneză a semnat un contract cu BNP Paribas Bank Polska și Santander Bank Polska, în valoare de 242 milioane PLN (52,6 milioane euro) pentru finanțarea unui portofoliu de centrale de energie solară.
 
Finanțarea va fi alocată construcției a 7 centrale solare cu o capacitate totală de 91 MWp, care și-au adjudecat licitațiile RES în anul trecut din Polonia, scrie Profit.ro.
 
Compania a arătat atunci că una dintre prioritățile sale este și România. Cooperarea între companii include dezvoltarea de proiecte de ferme solare situate în toată țara. – România este o piață emergentă cu un mare potențial – spune Maciej Klosinski, Regional Business Development Manager, responsabil pentru piața din România. Și adaugă că contractul semnat reprezintă doar începutul activității companiei pe piața locală.
 
„Suntem în discuții cu alți dezvoltatori din sectorul fotovoltaic și suntem deschiși la noi oportunități de afaceri. Vrem să profităm de mediul legislativ din ce în ce mai prietenos și să sprijinim autoritățile în realizarea obiectivelor dezvoltării echilibrate”, adaugă acesta.

din aceeasi categorie