Acasă Inedit Cafea contra ulei uzat la OMV Petrom

Cafea contra ulei uzat la OMV Petrom

de M G

OMV Petrom colectează, începând cu 1 mai, ulei alimentar uzat din consumul casnic în 40 de benzinării OMV din întreaga ţară. Potrivit unui comunicat al companiei, cine aduce doi litri primeşte în schimb o cafea. Numărul punctelor de colectare urmează să se majoreze cu alte 10 staţii OMV, odată ce acestea vor primi autorizaţiile necesare pentru preluarea şi colectarea uleiului uzat din partea consumatorilor casnici.

În perioada 1 mai – 31 decembrie, clienţii staţiilor OMV care vor aduce minimum doi litri de ulei alimentar uzat la cele 40 de puncte de reciclare din staţiile OMV vor primi, în schimb, o cafea VIVA Clasic sau un voucher de cafea.

Uleiul colectat în staţiile OMV va fi preluat de o companie parteneră şi utilizat pentru producerea de biodiesel.

„Un mediu mai curat este esenţial pentru noi toţi si putem contribui la acesta, fiecare dintre noi, printr-un stil de viaţă responsabil. Suntem bucuroşi să oferim cadrul necesar pentru colectarea corespunzătoare a uleiului uzat, folosit în gospodărie”, a afirmat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Un litru de ulei alimentar uzat poate polua până la un milion de litri de apă, un volum similar celui pe care îl poate consuma un adult timp de 14 ani.

Se estimează că, în România, consumul anual de ulei alimentar pe cap de locuitor, în principal ulei de floarea-soarelui, este de circa 10 litri. Uniunea Europeană estimează că, la nivelul ţărilor membre, există un potenţial de reciclare a 8 litri pe cap de locuitor.

O soluţie pentru reducerea poluării cu ulei alimentar este valorificarea superioară a acestuia în diverse procese industriale pentru obţinerea de biodiesel.

din aceeasi categorie