Acasă OFF THE RECORD Borza se pare că rămâne cu 50.000 euro lunar  

Borza se pare că rămâne cu 50.000 euro lunar  

de GM

borzaRemus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, cere creditorilor companiei un bonus de performanţă de 2% din profitul net al producătorului de energie, dar nu mai mult de 2 milioane de euro (la care se adaugă TVA), pentru performanţă managerială în cea de-a doua perioadă de insolvenţă. Membrii adunării creditorilor nici nu se gândesc la o astfel de recompensă! Dacă, până acum, numai Departamentul pentru Energie a anunţat că nu este de acord cu noul bonus, se pare că şi cele mai mari bănci creditoare, Unicredit şi BRD, sunt împotriva acestei decizii.

Unii dintre creditori se gândesc că Borza deja şi-a încasat bonusul, în valoare de 2,2 milioane de euro, pe lângă „salariul” lunar primit de firma Euro Insol (care îi aparţine), care este administratorul judiciar al Hidroelectrica. Astfel, unii creditori cred că 50.000 euro/lună sunt suficienţi pentru Remus Borza şi Euro Insol. În plus, noul bonus cerut se referă la performaţa managerială, ceea ce nu intră în atribuţiile administratorului judiciar al unei companii aflate în insolvenţă.

Propunerea pentru acordarea unui nou bonus figurează pe ordinea de zi a convocatorului adunării creditorilor de la Hidroelectrica.

Bonusul de performanţă pentru Borza ar trebui să fie plătit de Hidroelectrica în maxim 10 zile din momentul ieşirii companiei din insolvenţă conform deciziei definitive a justiţiei.

Hidroelectrica şi-a bugetat pentru anul acesta un profit net de 247 de milioane de lei (55 de milioane de euro), de 3,6 ori mai mic faţă de câştigul record de 910 milioane de lei de anul trecut.

din aceeasi categorie