Acasă Economie Bistriţa sud-africană

Bistriţa sud-africană

de GM

Metair International Holding (Africa de Sud) a achiziţionat, pentru 43 de milioane de euro, pachetul majoritar de acţiuni al Rombat Bistriţa, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie de până acum, înregistrată în sectorul automotive din România.

PwC România şi firma sa corespondentă de avocatură în România, D&B David şi Baias au furnizat consultanţă financiară, fiscală şi juridică în această tranzacţie record pentru piaţa românească a acumulatorilor auto, se arată într-un comunicat al PwC.

“Rombat este unul dintre cei mai mari producători de baterii auto din Europa Centrală şi de Est, cu o cotă de piaţă semnificativă atât în România, cât şi la export, şi are perspective excelente de dezvoltare, în linie cu evoluţia generală a sectorului auto din România, care a crescut constant în ultimii ani, pe fondul sporirii exporturilor. În acelaşi timp, Metair este o firmă sud-africană, care deţine participaţii în mai multe companii din sectorul automotive. Metair este principalul producător de baterii auto din Africa de Sud şi este angajat într-un program de dezvoltare a bateriilor de nouă generaţie. Metair cooperează de ceva vreme cu Rombat, iar această tranzacţie demonstrează angajamentul lor pe termen lung pentru dezvoltarea industriei auto din România”, a arătat Sorin David, Partener Senior, D&B David şi Baias, unul dintre coordonatorii echipei de consultanţi implicaţi în tranzacţie.

din aceeasi categorie