Acasă EconomieBanci & Asigurari Birouri de Fonduri Europene la CEC

Birouri de Fonduri Europene la CEC

de GM

În intervalul 8-18 iunie, CEC Bank va inaugura Biroul de Fonduri Europene în sucursalele din judeţele Constanţa, Suceava, Botoşani, Brăila, Galaţi şi Tulcea, prin care banca va acorda îndrumare, va promova şi va vinde produsele de creditare pentru accesarea de fonduri europene celor care doresc să apeleze la aceste fonduri şi au nevoie de cofinanţare, se arată într-un comunicat de presă. În perioada imediat următoare, în toate sucursalele CEC Bank se vor deschide astfel de birouri pentru accesare de fonduri europene.

În perioada 1-3 iunie, CEC Bank a lansat Biroul de Fonduri Europene în sucursalele din judeţele Neamţ, Bacău şi Iaşi.

CEC Bank isi intensifica astfel rolul pe piata financiar-bancara din Romania, in ceea ce priveste cofinantarea pentru accesarea de fonduri europene. Avand la baza o vasta experienta in finantarea proiectelor de pre-aderare, Banca vine in intampinarea clientilor sai, oferind consiliere si indrumare prin personal de specialitate atat celor care doresc cofinantarea proiectelor aprobate de autoritatile de management, cat si celor care sunt in curs de a elabora si depune proiecte.  

“Acordăm o atenţie deosebită accesării fondurilor europene şi clienţilor noştri. În ultimii doi ani, de când am devenit o bancă comercială, am finanţat în special IMM-urile, agricultura şi administraţiile publice locale, ceea ce a însemnat un salt important în activitatea băncii”, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank. „În anul 2009 am fost una dintre puţinele bănci la care creditul a crescut cu 15%, deşi, per total, în sistemul bancar s-a înregistrat o scădere de 3,6%. Pentru 2010, unul dintre obiectivele noastre majore este finanţarea agriculturii, pentru care dispunem de expertiza necesară, inclusiv pentru finanţarea proiectelor susţinute din fonduri europene”, a mai spus Radu Gheţea. 

CEC Bank lansează 42 de birouri fonduri europene, în care îşi desfăşoară activitatea 48 de consilieri pe fonduri europene, la care se adaugă şase coordonatori din centrala băncii. Aceste biroruri vor fi într-o permanentă legătură cu autorităţile de management şi organismele intermediare şi reprezentanţele lor din teritoriu. CEC Bank a finanţat, până în prezent, peste 2.250 de proiecte pentru obţinerea de fonduri europene, iar prin cofinanţările acordate s-au absorbit granturi în valoare de peste 200 milioane euro.

din aceeasi categorie