Acasă EconomieBanci & Asigurari Banca Transilvania şi-a majorat capitalul social cu 417,38 milioane lei

Banca Transilvania şi-a majorat capitalul social cu 417,38 milioane lei

de A

Banca TransilvaniaBanca Transilvania a finalizat o majorare a capitalului social cu 417,38 milioane de lei, la 3,03 miliarde lei, prin emisiunea a 417,38 milioane de acțiuni cu valoare nominală de 1 leu/titlu, potrivit unui raport transmis de bancă Bursei de Valori București (BVB).

Înainte de majorare, Banca Transilvania avea un capital social de 2,608 miliarde lei.

Potrivit raportului, majorarea capitalului social s-a realizat prin încorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2014, de 406,82 milioane lei și a rezervelor constituite din prime de conversie a obligațiunilor în acțiuni, în valoare de 10,55 milioane lei.

„Fondurile obținute prin majorarea de capital social vor fi utilizate pentru susținerea activității curente a societății”, se menționează în raport.

Acțiunile Băncii Transilvania (TLV) au închis ședința bursieră de vineri la 2,36 lei/titlu, iar capitalizarea era de 7,14 miliarde lei. Acționarul principal al companiei este Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu o participație de 14,33%. Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în funcție de active, cu o cotă de piață de 9,8%.

din aceeasi categorie