Acasă MediuDezvoltare Durabila ASFOR lansează www.ForestMania.ro

ASFOR lansează www.ForestMania.ro

de L M

ASFOR a lansat o platformă media, sătulă de dezinformarea și manipularea din spațiul online în ceea ce privește pădurea. Asociația forestierilor vrea să vin cu informații obiective, care să ajute populația să înțeleagă corect pădurea, biodiversitatea și economia circulară.

„Asistăm de câțiva ani la un veritabil spectacol online în care subiectele sunt pădurea, exploatarea forestieră și prelucrarea lemnului. Pe bună dreptate, toată lumea iubește pădurea și apreciază obiectele din lemn. Dar în acest spectacol sunt amestecate deseori propaganda, manipularea sau dezinformarea. Informații incomplete sau răuvoitoare au o nemeritată audiență pe fondul necunoașterii  domeniului silvic și a regulilor acestuia”, se arată într-un comunicat de presă al ASFOR, asociație a forestierilor.

„Pentru a sprijini informarea corectă a românilor interesați de pădure, biodiversitate, economie circulară, silvicultură, exploatări forestiere sau producția și piața produselor din lemn, ASFOR a creat platforma media www.ForestMania.ro”, precizează comunicatul.

Domeniul forestier și de prelucrare a lemnului din România numără peste 150.000 de angajați. „Fiecare are povestea lui. ForestMania.ro este locul cel mai bun pentru ca românii să cunoască și să afle poveștile și opiniile acestor oameni”, susține documentul.

Informațiile promise de ASFOR sunt extrem de ofertante. „Pe ForestMania.ro veți afla cum se fabrică și cum ajung la noi în case multe produse din lemn”, de la cherestea pentru dușumea de clasă, la catapeteasmă de biserică sau pătuț de copil, arată comunicatul.

„Pe ForestMania.ro veți găsi știri, reportaje, opinii și interviuri din domeniul forestier atât din România, cât și din străinătate. Site-ul este dublat de o pagină de Facebook – www.facebook.com/forestmania.ro – și vom avea în curând și un canal YouTube dedicat”, a declarat Ciprian Muscă, președintele ASFOR.

ForestMania.ro este marcă înregistrată a Asociației Forestierilor din România – ASFOR.

din aceeasi categorie