Acasă Stiri ExterneEuropa Aproape toată Europa a consumat mai puțină energie

Aproape toată Europa a consumat mai puțină energie

de M G

Consumul de electricitate în aprilie a fost mai scăzut în majoritatea statelor membre ale UE, după ce la mijlocul lunii martie au fost impuse măsuri de izolare pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), arată datele publicate marţi de Eurostat.

Restricţiile au dus la închiderea fabricilor, şcolilor, restaurantelor, barurilor, hotelurilor, oamenii fiind nevoiţi să stea acasă. Multe companii şi-au redus nivelul producţiei din cauza reducerii cererii sau a întreruperii lanţurilor de aprovizionare. Aceste măsuri au fost în vigoare pe tot parcursul lunii aprilie 2020, transmite Agerpres. Ca rezultat, datele din aprilie arată o scădere a consumului de electricitate în majoritatea statelor membre ale UE.

Consumul total de electricitate în aprilie 2020 a fost cu 11% mai scăzut decât cel mai redus nivel înregistrat vreodată într-o lună aprilie din anii 2016 – 2019. Din cauza crizei provocate de pandemie, Italia nu a reuşit să raporteze datele lunare privind electricitatea. Prin urmare, statistica Eurostat include datele din 26 de state membre ale UE.

În ţările cele mai afectate de pandemie, consumul de electricitate scăzut semnificativ, în special în Franţa (15%), Spania (14,8%), Luxemburg (-13,7%). În alte şapte ţări s-a înregistrat un declin de peste 10%, în patru state au fost scăderi între 5% şi 10%, în timp ce în opt state consumul a înregistrat un recul de până la 5%.

din aceeasi categorie