Acasă EconomieBanci & Asigurari Alro se împrumută 137 milioane de dolari

Alro se împrumută 137 milioane de dolari

de M G

alroAlro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală și de Est, a finalizat cu succes acordul de creditare cu un sindicat de bănci condus de Raiffeisen Bank International şi Raiffeisen Bank România, pentru o sumă de 137 de milioane de dolari, se arată într-un comunicat de presă.

“Încheierea acestui credit dovedește că Alro este o companie solidă, cu rezultate operaționale puternice și cu un program viabil de dezvoltare pe termen lung”, a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al Alro. “Acordul face parte din strategia noastră care se bazează pe consolidarea activităţii și pe axarea pe operaţiuni de înaltă eficiență”, a completat acesta.

Acordul de creditare de tip revolving, în valoare de 137 de milioane de dolari, a fost încheiat cu un sindicat de bănci. Principalul său scop este refinanțarea creditului revolving de 120 de milioane de dolari, încheiat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în 2010. Consorțiul bancar include Raiffeisen Bank International şi Raiffeisen Bank România, ambele în calitate de co-ordonator şi Aranjor Principal Mandatat (APM), Unicredit Bank, OTP Bank, Eximbank, Garanti Bank, Intesa Bank, Banca Transilvania, fiecare în calitate de APM, precum şi Zamfirescu, Racoţi&Partners, care a asistat compania pe partea juridică.

Alro garantează împrumutul cu active imobile principale, ipoteci mobiliare, ipoteci asupra drepturilor și despăgubirilor din polițele de asigurare, care acoperă bunurile companiei şi care fac obiectul garanțiilor constituite, precum și cu ipoteca asupra acțiunilor Alum şi Conef deținute de Alro.

“În termenii acestui acord, Alro va continua să își conducă afacerile în mod prudent şi diligent, să mențină contabilitatea exactă și controlul costurilor şi să plătească, în continuare, toate taxele la scadență”, se mai arată în comunicat.

din aceeasi categorie