Acasă Stiri ExterneAfrica Alro a rechemat în ţară expaţii din Sierra Leone

Alro a rechemat în ţară expaţii din Sierra Leone

de GM

alroProducătorul de aluminiu Alro Slatina a rechemat în ţară încă din august expaţii români care lucrează la minele companiei din Sierra Leone, însă cinci dintre ei, angajaţi temporar, au cerut suspendarea contractelor şi au rămas în statul african afectat de epidemia de Ebola, se arată într-un comunicat al Alro.

„În cadrul operaţiunilor miniere din Sierra Leone, Alro a avut maximum 20 de expaţi români, încă de la preluarea de către Alro, în perioadele în care activitatea a fost la capacitate maximă. Încă din luna iulie, Alro a luat decizia să înceapă repatrierea personalului român din Sierra Leone, tocmai ca urmare a răspândirii virusului Ebola, în regiunile din apropierea operaţiunilor sale locale, deşi în rândul expaţilor săi, care au lucrat efectiv in Sierra Leone, nu s-au înregistrat până în prezent cazuri de infectare cu virusul Ebola”, spun reprezentanţii Alro.

Potrivit acestora, niciun angajat al companiei sau al subsidiarelor sale din România nu mai lucrează, în acest moment, la minele companiei din Sierra Leone.

„Din luna august nu mai este niciun angajat activ delegat în Sierra Leone. Pentru singurii cinci români angajaţi temporar ai societăţii care operează mina (Sierra Mineral Holdings 1 Ltd sau SMHL), s-a luat decizia suspendării contractelor acestora, la cererea lor, ei aflându-se, în acest moment, pe teritoriul Sierra Leone”, precizează reprezentanţii companiei.

În prezent, operaţiunile miniere ale companiei sunt supravegheate cu personal local.

Nu s-a înregistrat niciun caz de contagiune şi niciun deces printre angajaţii români din cauza virusului Ebola. De asemenea, de la debutul epidemiei, SMHL a fost şi este implicată activ în combaterea Ebola prin planuri de măsuri şi donaţii către comunităţile locale, au subliniat oficialii companiei.

Până la data de 5 octombrie, epidemia de Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă din istoria acestei febre hemoragice de la apariţia virusului în 1976, a făcut 3.865 de morţi din cele 8.033 de cazuri de îmbolnăvire, potrivit celui mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

din aceeasi categorie