Acasă Economie Alina Popa îşi preia mandatul la OMV Petrom

Alina Popa îşi preia mandatul la OMV Petrom

de M G

Alina Popa (41 de ani) este noul Director Financiar şi membru al Directoratului OMV Petrom începând cu 17 aprilie 2019, dată la care intră în vigoare mandatul acordat de Consiliul de Supraveghere, se arată într-un comunicat de presă.

Alina Popa face parte din echipa OMV Petrom încă din 2006 şi a ocupat poziţii de conducere în domeniul financiar, coordonând proiecte importante în domeniul financiar.

”Mare parte din carieră mi-am petrecut-o alături de OMV Petrom. În cei 13 ani, am ajuns să cunosc foarte bine compania şi contextul de piaţă. Aici mi s-a dat ocazia să mă dezvolt profesional, dar mai ales să mă implic în proiecte de care depinde aprovizionarea cu energie a milioane de romani”, a declarat Alina Popa.

Anterior numirii în funcţia de Director Financiar şi Membru al Directoratului OMV Petrom, Alina Popa a deţinut funcţia de Director General şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al OMV Petrom Global Solutions, centrul de servicii al OMV. Alina Popa este membru ACCA (Association of Chartered Certified Accountants). A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti şi, înainte de a se alătura grupului OMV Petrom, a lucrat la Deloitte.

Poziţia de Director Financiar şi membru al Directoratului a fost ocupată anterior de Stefan Waldner, al cărui mandat expiră pe 16 aprilie 2019. Compania a anunţat, în aprilie 2018, numirea Alinei Popa, după ce Stefan Waldner a anunţat că nu va mai fi disponibil pentru un nou mandat în Directoratul OMV Petrom.

În martie 2019, compania a anunţat că membrii Directoratului au fost reconfirmaţi pentru încă un mandat de patru ani, care va expira pe 16 aprilie 2023.

Membrii Directoratului OMV Petrom sunt Christina Verchere (CEO), Alina Popa (Director Financiar), Peter Zeilinger (responsabil Upstream), Radu Căprău (responsabil Downstream Oil) şi Franck Neel (responsabil Downstream Gas).

Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă, de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 794 benzinării (la sfârşitul lui 2018), sub două branduri, OMV şi Petrom.

Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 27,8 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005-2018 şi este controlat de grupul austriac OMV.

din aceeasi categorie