Acasă Stiri ExterneEuropa Aeroportul Otopeni, al treilea în Europa

Aeroportul Otopeni, al treilea în Europa

de A

aeroport-otopeniAeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) a fost clasat de către Airports Council International-Europe pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în luna februarie a anului 2016, la categoria aeroporturilor care au avut între 5 și 10 milioane de pasageri, potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Astfel, primele două locuri la această categorie au fost ocupate de aeroporturile Berlin Schonefeld și Faro-Algarve (Portugalia).

AIHCB a înregistrat, în februarie 2016, un trafic aerian de 681.185 pasageri și 7.625 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Față de aceeași lună a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat AIHCB în februarie 2016 a înregistrat o creștere de 21,8%. Evoluția numărului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă devansează semnificativ tendința generală de 10,3%, înregistrată la nivel european.

Aeroportul a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european, care a atins 7,2%. Astfel, februarie, numărul mișcărilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 11,44% față de aceeași lună a anului trecut.

„În februarie, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Istanbul Sabiha Gokcen, Barcelona El Prat, Dublin, Copenhaga și Madrid Barajas. La categoria 10 — 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Bonn Cologne, Alicante, Atena, Malaga și Edinburgh, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Ohrid (Macedonia), Santorini (Grecia), Maribor (Slovenia), Harkov (Ucraina), Hammerfest (Norvegia)”, se arată în comunicatul CNAB.

din aceeasi categorie