Acasă EconomieBanci & Asigurari Adrian Tănase, numit director general al BVB

Adrian Tănase, numit director general al BVB

de M G

Noul director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) este Adrian Tănase (foto), a anunţat Investors Club, într-un comunicat de presă.

„Într-un context sensibil al României, caracterizat de scăderea investiţiilor străine cauzată de impredictibilitatea politicilor fiscale, de imaginea suferindă a ţării pe plan extern, atât la Bruxelles, cât şi la Washington, piaţa de capital din România primeşte o veste bună, numirea lui Adrian Tănase în poziţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti. Alegerea lui Adrian Tănase de către Consiliul de Administraţie al BVB reprezintă un moment şi un motiv de bucurie pentru comunitatea investitorilor de pe piaţa de capital, Investors Club. Considerăm că experienţa acumulată pe piaţa de capital în cei 20 ani de activitate îi vor ghida alegerile pentru trecerea BVB la nivelul următor, statutul de piaţă emergentă. Ştim că are sub tutelă un mixt provocator: planul pe termen lung al BVB, problemele economice din această perioadă, rezultatul implementărilor directivelor EU de anul viitor, colaborarea tot mai intensă cu mediul de business, respectarea Codului de Guvernanţă Corporativă al BVB, programele de cultura investiţională”, se arată în comunicat.

Adrian Tănase îl înlocuieşte în funcţie pe Ludwik Sobolewski, cel care a notificat BVB, în data de 27 octombrie, cu privire la demisia sa din funcţia de director general al societăţii. Consiliul Bursei a luat la cunoştinţă de demisia lui Sobolewski pe data de 1 noiembrie şi tot atunci l-a desemnat în funcţia de director general interimar pe Marius-Alin Barbu.

din aceeasi categorie