Acasă Analize Universitate CRE

Universitate CRE

de GM

Centrul Român al Energiei (CRE) vrea să realizeze un Centru de Formare Profesională a Personalului Membrilor CRE în domeniul Afacerilor Europene, “Universitatea CRE”.

Acest proiect se referă la oportunitatea organizării de cursuri cu participarea experţilor membrilor CRE în calitate de lectori: master în Utilităţi în Energie, cursuri postuniversitare – Management, Strategie şi Politică Energetică, Tehnologii moderne în domeniul energetic şi practică postdoctorală în domeniul energetic.

Participarea activă a membrilor în Programul de Activitate a CRE este încurajată în Strategia CRE. În acest sens, un prim pas îl reprezintă propunerea de lansare a Programului de Iniţiere şi Formare a Personalului CRE. Acest Program se poate derula, în funcţie de disponibilitatea membrilor, prin delegarea reprezentanţilor membrilor CRE pentru desfăşurarea activităţii de iniţiere şi formare în cadrul Biroului CRE la Bruxelles.

“CRE încurajează participarea activă a membrilor săi în Programul de Activitate CRE în care este prevăzută extinderea activităţii Centrului la Bruxelles, în particular – extinderea la activitatea în domeniul petrolului şi gazelor. Această extindere va trebui susţinută de completarea corespunzătoare cu resurse de personal din cadrul organizaţiilor membre”, a declarat Stelian Gal (foto), preşedintele CRE.

Programul de Iniţiere şi Formare a Personalului delegat al membrilor CRE presupune delegarea de către membrii CRE a unui expert în domeniul energiei, care să desfăşoare o activitate de iniţiere şi formare în cadrul Biroului CRE la Bruxelles. Costurile care derivă din participarea la acest Program sunt suportate de către membrii CRE.

Prin acest Program, se urmăreşte şi creşterea nivelului de reprezentare a CRE şi pregătire a evenimentor viitoare.

Reamintim, CRE este o organizaţie care aduce la un loc cele mai importante companii româneşti din domeniu, de stat şi private, şi are ca principal obiectiv reprezentarea, pe lângă organismele europene, a intereselor sectorului energetic românesc.

Centrul Român al Energiei desfăşoară o activitate strategică, ce are ca scop influenţarea politicii energetice la nivel naţional şi european, în vederea susţinerii şi promovării investiţiilor în sistemul energetic naţional integrat la nivel regional şi european. În această etapă, activitatea CRE este concentrată în domeniul energiei electrice, cu recente extinderi în domeniul gaz şi petrol, urmând ca, în etapele viitoare, sfera de activitate să se extindă.

Obiectivul general al CRE îl reprezintă intensificarea activităţilor de lobby pe lângă instituţiile europene în Bruxelles şi instituţiile naţionale şi internaţionale, pentru beneficiul şi în interesul sectorului energetic românesc, cu prioritate al membrilor CRE. De asemenea, reprezentă interesului membrilor CRE în relaţia cu instituţiile europene, cu alte organizaţii internaţionale reprezentative şi asociaţii în domeniul energiei, în special cu cele active în Bruxelles. Susţine implementarea proiectelor din domeniul energetic în care sunt implicaţi membrii CRE, promovează iniţiative legislative în sprijinul programului energetic naţional, promovează tehnologii noi şi eficiente în domeniul utilizării energiei, dar şi participarea instituţiilor, companiilor energetice româneşti, de stat şi private, în procesul de decizie al instituţiilor europene.

din aceeasi categorie