Acasă OFF THE RECORD 3,2 milioane euro pentru Borza  

3,2 milioane euro pentru Borza  

de GM

borza-hidroelectricaSe pare că s-au liniştit apele între administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, şi creditorii companiei, unul dintre cei mai importanţi fiind Departamentul pentru Energie. Pentru perioada în care va conduce producătorul de electricitate ca administrator judiciar, firma Euro Insol a lui Remus Borza va încasa 50.000 euro lunar şi un bonus de maxim 3,2 milioane de euro.

Pentru prima perioadă de insolvenţă a Hidroelectrica, Euro Insol a încasat 50.000 euro lunar şi un bonus de 2,2 milioane de euro. Odată cu reintrarea în insolvenţă, în urma deciziei instanţelor judecătoreşti (decizie care, se pare, se află „în vizorul” DNA), Remus Borza a cerut încă un bonus, în valoare de aproximativ un milion de euro, cu care, iniţial, creditorii nu au fost de acord.

Ca „să intre” în legalitate, Borza va trebui să dea înpoi cele 2,2 milioane de euro deja încasate. Pentru că, între timp, a achitat taxele datorate statului (care nu sunt mici deloc!), Borza va avea la dispoziţie 6 luni pentru rambursarea întregii sume, dar şi pentru a-şi clarifica situaţia cu Fiscul.

Conform legislaţiei în vigoare, administratorul judiciar al unei companii în insolvenţă poate încasa între 3 şi 10% din sumele rambursate creditorilor.

Conform unui comunicat de presă, Hidroelectrica şi-a diminuat cu 2,8 miliarde de lei (64%) soldul datoriilor înscrise la masa credală, de la deschiderea procedurii insolvenţei (20 iunie 2012) şi până în prezent, respectiv de la 4,337 miliarde de lei, la 1,547 miliarde de lei.

Creditorii Hidroelectrica sunt dispuşi să-i plătească lui Borza un bonus de 3% din sumele rambursate, dar nu mai mult de 3,2 milioane de euro. Până acum, cele 3 procente ar fi însumat aproape 20  milioane de euro! Astfel, deşi suma pe care o va încasa Remus Borza este mare, nu este atât de mare pe cât ar fi putut să fie!

 

din aceeasi categorie

1 comentariu

marius iunie 6, 2014 - 7:24 am

Ale dracului legi!Dar aia 50 000 de EURO/ luna pentru ce ii lua?Nu pentru munca de administrare pe care trebuia sa si-o faca?la ce ii trebuie si bonus de performanta.Hotii dracului de avocati nesimtiti!Ce a facut Borza la Hidroelectrica facea si un pusti de 5 ani, ca oricine se pricepe sa dea salariatii afara si sa faca productie cand ploua cu galeata afara si gem barajele de apa.Asa ca despre ce dracu performanta vorbim, penalilor!

Comments are closed.