Acasă MediuDezvoltare Durabila 22 de proiecte pentru reducerea substanţelor periculoase

22 de proiecte pentru reducerea substanţelor periculoase

de GM

substante periculoaseMinisterul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) a primit 22 de proiecte ce vizează reducerea substanţelor periculoase. Finanţarea acestor proiecte este asigurată fonduri europene, iar beneficiarii sunt numai autorităţile şi instituţiile publice.

În secţiunea Cerere de propuneri de proiecte nr. 1 “Instrumente suport pentru luarea deciziilor” au fost depuse 19 propuneri de proiecte, iar la Cererea de propuneri de proiecte nr. 2 “Campanii de formare şi conştientizare” au fost înregistrate 3 astfel de propuneri. Ministerul Mediului a lansat, în data de 4 septembrie 2014, două cereri de propuneri de proiecte în cadrul Programului RO04 “Reducerea substanţelor periculoase”, finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009 – 2014, cu un buget total disponibil de peste 8,3 milioane euro, din care 1,188 milioane euro sunt destinate campaniilor de conştientizare. De remarcat este faptul că solicitanţii eligibili în cadrul acestui program sunt numai autorităţile şi instituţiile publice.

Pentru cererile de propuneri “Instrumente suport pentru luarea deciziilor”, valoarea minimă a grantului solicitat pentru un proiect este un milion de euro, iar valoarea maximă se ridică la 1,5 milioane de euro. Pentru cererile de propuneri “Campanii de formare şi conştientizare”, valoarea minimă a grantului solicitat este 250.000 de euro, iar valoarea maximă este 500.000 euro. Procentajul maxim de finanţare nerambursabilă pentru fiecare proiect este 100%, în cazul ambelor cereri de propuneri.

Implementarea acestui program urmăreşte prevenirea efectelor negative ale substanţelor chimice şi deşeurilor periculoase asupra sănătăţii umane şi mediului prin consolidarea capacităţii entităţilor publice responsabile de aplicarea legislaţiei şi strategiilor europene privind substanţele chimice şi deşeurile periculoase şi prin îmbunătăţirea monitorizării substanţelor periculoase în mediu.

din aceeasi categorie