Acasă MediuDezvoltare Durabila Petrom a inaugurat cel mai performant centru de vizualizare 3D din țara

Petrom a inaugurat cel mai performant centru de vizualizare 3D din țara

de GM

petromcityOMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, a inaugurat primul Centru de Vizualizare 3D din România. Centrul le permite inginerilor sã vizualizeze în mod 3D imagini ale zãcãmintelor de petrol și gaze pe un ecran cu o lățime de 4 metri. Centrul de Vizualizare este situat în sediul central, Petrom City, și este primul de acest fel din grupul OMV și cel mai avansat din Europa.

Centrul de Vizualizare 3D asigură o mai bună înțelegere a substraturilor geologice cu ajutorul imaginilor 3D generate pe baza datelor obþinute în urma studiilor seismice 3D și a studiilor tehnice.

Investițiile în Centrul de Vizualizare însumeazã aproximativ 500.000 de euro. Suma acoperã amenajarea sãlii speciale, achiziția și instalarea ecranului 3D, a proiectorului, a oglinzilor și a softului dedicat. Datele proiectate pe ecranul 3D sunt produse cu ajutorul unui software dedicat pentru modelarea zãcãmintelor.

“Noul Centru de Vizualizare permite îmbunătățirea procesului de analiză a datelor geologice și a planurilor tehnice. Putem vizualiza informațiile până în cel mai mic detaliu, iar vizualizarea în mod 3D ne poate ajuta să prevenim erorile și omisiunile din procesul de analiză. De asemenea, Centrul de Vizualizare încurajeazã colaborarea între diferitele părți implicate – de la geologi la specialiști în explorare, ingineri de foraj –, fiind astfel posibilă luarea unor decizii în mod rapid. Dacă înainte, prin metodele tradiționale, procesul de luare a unei decizii putea dura și trei săptămâni, acum sperãm sã facem acest lucru numai dupã o singurã întâlnire în Centrul de Vizualizare 3D, cu toate pãrțile implicate”, spune  Gary Ingram, director în cadrul diviziei Explorare și Producție.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi deține o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 800 benzinării.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

În ultimii 9 ani, investiţiile pentru modernizarea şi consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect şi indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 5%. Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În această perioadă, compania a alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

din aceeasi categorie