Acasă Economie Vulcan negociază pe 144 milioane euro

Vulcan negociază pe 144 milioane euro

de GM

Compania Vulcan are în negociere, în prezent, contracte de 144 milioane euro, valoarea precontractelor cu semnare certă în următoarele şase luni fiind de 25,69 milioane euro, a declarat, directorul general al societăţii, Adrian Volintiru.

“Avem contracte de 144 milioane euro, care sunt în negociere în momentul acesta. Valoarea totală a contractelor ferme semnate şi aflate în derulate este de 110 milioane euro, iar valoarea precontractelor cu semnare certă în următoarele şase luni atinge 25,690 milioane euro. Deci, cam ăsta este nivelul”, a spus Volintiru, conform Agerpres.

El a precizat că acest volum de contracte este greu de susţinut fără investiţii, fiind nevoie de cel puţin 15 milioane euro pentru o mărire a capacităţii de producţie.

“Este destul de greu de ţinut fără investiţii. Acum suntem chiar în situaţia de a refuza contracte de la clienţii mari, cum ar fi Bertsch, din Austria. O delegaţie a noastră este acolo chiar în momentul acesta, în negocieri pentru două cazane mari pentru Berlin, dar avem linia de producţie supraîncărcată. Avem încărcare de 130% în momentul acesta. Ne-am reorganizat activitatea în două schimburi prelungite, ca să putem face faţă comenzilor“, a afirmat directorul general al Vulcan.

Adrian Volintiru a menţionat, printre potenţialele contracte, posibilitatea de a se semna contractul pentru reabilitarea cazanului 6 Turceni, care ar asigura societăţii Vulcan circa 15 milioane euro, cu Babcock Volund Danemarca, pentru trei cazane energetice pentru Primăria Copenhaga, în valoare totală de 10,5 milioane euro, reabilitarea termocentralei Maya din Turkmenistan, şi o intenţie de a deschide un joint-venture, o fabrică mixtă în Egipt, pentru unităţi de pompare.

Vulcan a încheiat în 2012 contracte în sumă de 452,8 milioane lei, o valoare de circa 20 de ori mai mare faţă de cea din 2011, de 27,8 milioane lei.

Printre principalii parteneri se numără OMV Petrom, Kuwait Oil Company, Standard Kessel din Germania, Vyncke din Belgia, Babcock Borsig Steinmuller – Germania, Babcock Volund – Danemarca, Alstom, Black Sea Power din Dubai, Walter Tosto din Italia, Metso Finlanda. De asemenea, a început două colaborări interne, cu Azomureş şi Interagro, pentru părţi sub presiune.

Vulcan a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un profit net de 9,71 milioane lei. Cifra de afaceri este de 81,1 milioane lei, iar EBITDA se ridică la 18,7 milioane lei. În aceeaşi perioadă din 2011, compania avea o pierdere netă de 25 milioane lei, cifra de afaceri era de 58,4 milioane lei, iar EBITDA se cifra la minus 13,5 milioane lei.

Compania Vulcan produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare, fiind cel mai mare furnizor din Europa în acest sector, şi unul dintre liderii mondiali.

din aceeasi categorie