Acasă Economie Vulcan dator

Vulcan dator

de GM

Societatea Vulcan S.A înregistra, la data deschiderii procedurii insolvenţei, datorii de 193 milioane lei faţă de 230 de creditori, potrivit unui comunicat de presă al Euro Insol, administratorul judiciar al companiei.

Din datele Euro Insol reiese faptul că principalul creditor al Vulcan SA este Banca Comercială Română (BCR), cu 78 milioane lei, urmat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) – cu 46 milioane lei, şi de Grup Energetic Tender SA – cu 9,7 milioane lei.

“Din raportul privind cauzele insolvenţei, depus de administratorul judiciar în data de 17.07.2013 la Tribunalul Bucureşti, rezultă că principalii indicatori financiar-contabili ai Vulcan SA s-au deteriorat continuu în ultimii 3 ani. Cifra de afaceri a scăzut de la 129 milioane lei, în 2010, la 101 milioane lei în 2011, pentru ca în 2012 Vulcan să realizeze o cifră de afaceri de doar 77 milioane lei. Şi rezultatul financiar a fost negativ în ultimii 3 ani şi în creştere, astfel că, de la o pierdere de 19 milioane lei în 2010, s-a ajuns la o pierdere de 30 milioane lei în 2011 şi la 48 milioane lei pierdere în 2012”, se mai arată în comunicat.

La momentul deschiderii procedurii insolvenţei (21 mai 2013), societatea Vulcan înregistra o pierdere de 4,7 milioane lei pe primele patru luni ale anului şi salarii neplătite către cei 872 angajaţi pe ultimele trei luni, în condiţiile în care disponibilităţile băneşti ale companiei la aceeaşi dată erau de 6.500 lei.

“În doar 2 luni de zile, administratorul judiciar a reuşit să stabilizeze situaţia societăţii, să reia activitatea de producţie cu consecinţa deblocării contractelor, a reluării livrărilor şi exporturilor. Astfel, în acest interval s-au livrat 6 unităţi de pompare către OMV Petrom, 2 unităţi de pompare către Kuwait Oil Company, pereţi membrană şi module de supraîncălzitor către Aalborg Engineering Danemarca, pereţi membrană către Alstom, având ca beneficiar final Complexul Energetic Oltenia. Rulajul înregistrat de companie în cele 2 luni de zile depăşeşte 20 milioane lei”, potrivit Euro Insol.

În această perioadă, Vulcan negociază un contract de 875 de unităţi de pompare cu un beneficiar din Argentina, valoarea contractului fiind estimată la aproximativ 200 milioane dolari.

Euro Insol a convocat pentru data de 30 iulie 2013 Adunarea Creditorilor, în vederea aprobării Raportului privind cauzele insolvenţei Vulcan şi confirmării administratorului judiciar.

din aceeasi categorie