Acasă Economie Ungurii se extind în fostele țări comuniste

Ungurii se extind în fostele țări comuniste

de M G

Grupul german de utilităţi E.ON a anunţat vânzarea către compania energetică MVM din Ungaria a operaţiunilor de retail în domeniul electricităţii şi gazelor naturale din Cehia, transmite Reuters, preluat de Agerpres. Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost date publicităţii. MVM, cea mai mare companie de producție, distribuție și furnizare a energiei din Ungaria, deținută de stat, a depus ofertă și pentru preluarea activităților din România ale grupului ceh CEZ.

Afacerea din Cehia aparţinea companiei germane Innogy, pe care E.ON a achiziţionat-o în 2019. Pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea preluării Innogy, E.ON a vândut diverse active, inclusiv operaţiunile de retail în domeniul electricităţii şi gazelor naturale din Cehia.

Afacerea vândută către MVM are 1,2 milioane de clienţi pe segmentul de gaze naturale şi 0,4 milioane în domeniul electricităţii, într-o ţară cu aproximativ 10,2 milioane de locuitori.

„Tranzacţia marchează ultimul pas în îndeplinirea angajamentelor luate de E.ON în contextul obţinerii aprobării autorităţilor de reglementare în vederea preluării Innogy”, se arată într-un comunicat al E.ON.

Grupul german E.ON are o prezenţă importantă și pe piaţa din România.

din aceeasi categorie