Acasă Stiri ExterneEuropa Tinerii energeticieni susţinuţi de IRE

Tinerii energeticieni susţinuţi de IRE

de M G
Ovidiu Pop

Ovidiu Pop

Ca în fiecare an, Convenția și Conferința Eurelectric, ce va avea loc, de data aceasta, la Vilnius, în perioada 6-7 iunie, organizează şi o competiţie pentru studenţii din ţările membre ale organizaţiei. Institutul Național Român pentru Studiul Amenajării și Folosirii Surselor de Energie (IRE) sprijină, ca de obicei, participarea studenților români la concursul pentru Premiul 2016 Eurelectric. Tema competiţiei din acest an este “E-lectricity: the power sector goes digital”. Eurelectric va acorda, în 2016, și Premiul pentru start-up-uri în acest domeniu, pentru prezentarea unei tehnologii sau a unui proiect inovator, care este sau va contribui la „revoluționarea” sectorul energiei electrice.

“Prezentarea studenților va putea fi foarte interesantă, un film video sau animație, centrată pe un mesaj politic legat de tema conferinţei, cea mai bună lucrare urmând să fie votată electronic, în plenul conferinței, de către toți participanții”, a declarat Ovidiu Pop, președintele IRE, asociație ce reprezintă industria energetică din România la Eurelectric.

Convenția și Conferința Eurelectric din acest an se axează pe digitalizarea sectorului energetic și pe impactul acesteia asupra tuturor aspectelor legate de lanțul de valori. Se vor dezbate aspecte legate de provocările, complexitatea și implicațiile unei economii digitalizate asupra consumatorilor, cât și asupra industriei energetice. Printre temele ce vor fi discutate în cadrul conferinței se numără “Decarbonizarea într-o lume interconectată și digitală”, “Atragerea și autorizarea clienților în direcţii noi inteligente”, “Creșterea valorii reţelei inteligente”, “O piaţă a energiei electrice mai inteligente în era digitală”, “Guvernarea şi politica, desincronizate de la schimbările rapide ale lumii?”.

La evenimentul de la Vilnius şi-au anunţat prezenţa, printre alţii, Laurent Fabius, ministrul de Externe al Franţei, Harald Kruger, directorul general al BMW, Peter Terium, director general al RWE, Antonio Mexia, preşedintele Eurelectric şi director general al Energias de Portugal (EDP).

Reamintim, la Convenţia şi Conferinţa Eurelectric din 2015, care a avut loc la Berlin, trei studenţi români, din Bucureşti şi Iaşi, au participat la Premiul 2015 Eurelectric, cu un eseu de o pagină, conform cerinţelor, cu titlul “Dinozaurii trecutului sau inovatorii viitorului?”. “Sunt mândru că IRE a făcut posibilă participarea acestor studenți, bineînţeles cu sprijinul companiilor Transelectrica, E.ON România şi CEZ România, cărora le mulţumesc încă o dată şi pe această cale”, a mai spus Ovidiu Pop.

Reprezentantul IRE face un apel la companiile din domeniu pentru a susține prezența unor studenți la conferința Eurelectric Vilnius din acest an!

din aceeasi categorie