Acasă EconomieComunicatii & IT Telefonul mobil ne ajută “să ne facem că muncim”

Telefonul mobil ne ajută “să ne facem că muncim”

de M G

Trei sferturi (75%) dintre persoane susţin că folosesc propriile dispozitive inteligente pentru a evita conversaţiile nedorite, reiese dintr-un studiu întocmit de Kaspersky Lab.

Potrivit cercetării, 72% dintre utilizatori folosesc dispozitivul atunci când nu ştiu ce să facă într-un anumit context social. De asemenea, 46% dintre persoane recunosc că folosesc un dispozitiv doar ca să treacă timpul mai uşor, iar 44% îl utilizează pe post de distracţie zilnică.

În plus, aproape o treime dintre participanţii la studiu (31%) ar prefera să comande un taxi sau să afle cum să ajungă într-un anumit loc prin intermediul unui site sau al unei aplicaţii, pentru că li se pare mai simplu decât să întrebe o altă persoană.

Totodată, 34% dintre cei chestionaţi susţin că îşi fac griji că se vor plictisi dacă nu vor putea accesa un dispozitiv conectat, în timp ce 12% se îngrijorează că nu vor mai putea să pretindă că sunt ocupaţi.

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice, prezentă pe piaţă de două decenii, cu un portofoliu de peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 270.000 de companii client.

din aceeasi categorie