Acasă Economie Tarife reduse în 2020 pentru plajele închiriate

Tarife reduse în 2020 pentru plajele închiriate

de L M

Guvernul a aprobat reducerea tarifelor de închiriere plătite de către operatorii de plaje, ca sprijin din cauza pierderilor înregistrate de aceștia generate de criza sanitară. Propunerea a venit din partea Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), care a și elaborat proiectul de act normativ.

„Prin actul normativ aprobat astăzi în ședința de guvern, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiți de la plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30% din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020. În mod evident, aceste sume nu vor mai fi incluse la plata datoriilor scadente”, a declarat Ervin Molnar, directorul general al Administrației Națională „Apele Române”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Propunerea legislativă răspunde solicitărilor formulate de operatorii economici care au încheiat contracte de închiriere a plajelor cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, ținând cont de faptul că activitățile aferente sezonului estival 2020 nu se desfășoară la capacitate optimă, datorită măsurilor de protecție stabilite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României, susține documentul.

„Propunerea noastră își dorește să fie o compensare a pierderilor financiare pe care operatorii de plaje le au sau le-ar putea avea în acest sezon estival”, a mai adăugat Ervin Molnar, director general al ANAR.

din aceeasi categorie