Acasă Stiri ExterneAmerica Suedia va asista patru ţări din Caraibe în energia regenerabilă

Suedia va asista patru ţări din Caraibe în energia regenerabilă

de GM

CaraibeSuedia va oferi asistență pentru patru țări din Caraibe, pentru ca acestea să facă faţă impactului schimbărilor climatice, scrie publicaţia Jamaica Observer. Insulele care vor beneficia de asistenţă sunt Barbados, Grenada, Antigua, Barbuda și Dominica, scrie jamaicaobserver.com.

Ambasadorul Suediei în Barbados, Claes Hamma, afirmă că Agenția pentru Energie din Suedia este axată pe crearea de “elasticitate” în sectorul energetic împotriva efectelor climatice, în vederea consolidării sistemului energetic și pentru o mai bună detectare a schimbărilor climatice.

„Este vorba despre asigurarea unei rezistențe în sistemele de energie. Sunt foarte fericit că Barbados este una dintre cele patru țări. Nu există nicio intenție comercială din partea noastră. Proiectul are ca scop mai ales să vedem ce se poate face pentru a crea mai multă durabilitate”, a spus el.

De asemenea, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Maxine McClean, a precizat că proiectul este important, mai ales atunci când ne uităm la factura de energie.

Diplomatul suedez a spus că Barbados ar putea construi un centru pentru energie regenerabilă și eficiență.

din aceeasi categorie