Acasă Stiri ExterneEuropa Suedezii caută petrol în Arctica

Suedezii caută petrol în Arctica

de GM

platforma petrol ArcticO firmă de petrol și gaze suedeză speră să dea lovitura cu aurul negru în Arctica, după ce industria se luptă cu scăderea veniturilor, scrie publicația TheLocal.se. Lundin Petroleum a confirmat planurile privind explorările în părțile sudice ale Mării Barents.

„Suntem foarte încântați de potențialul acestei zone”, a declarat directorul executiv Ashley Heppenstall, după ce compania a descoperit țiței în două perimetre în ultimii ani.

Descoperirile – efectuate în perimetrele Gotha și Alta, la aproximativ 100 de mile de coasta Norvegiei – se află într-o regiune îndepărtată cunoscută pentru fenomenele meteo extreme unde costurile de explorare sunt mai mari, dar compania precizează că pot fi explorate datorită faptului că sunt apropiate.

Mișcarea firmei suedeze este împotriva tendinței actuale, a companiilor care se retrag din regiunea scumpă, ca urmare a scăderii abrupte a prețului petrolului începând din iunie.

De exemplu, un proiect de foraj efectuat de compania norvegiană de stat Statoil în nordul Mării Barents nu a fost pe măsura așteptărilor din industrie.

„Noi continuăm să credem în prețuri mai mari la petrol pe termen mediu și, ca atare, cheia pentru a crea valoare pe termen lung va rămâne accesul la resurse”, a spus Heppenstall.

Norvegia a propus săptămâna trecută opt noi licențe de explorare, dintre care una este situată în Marea Barents.

din aceeasi categorie