Acasă MediuDezvoltare Durabila Statoil a inaugurat un parc eolian în Suedia

Statoil a inaugurat un parc eolian în Suedia

de GM

Compania energetică Statoil din Norvegia a inaugurat parcul eolian Stamåsen, parte a celui mai mare proiect de energie eoliană din districtul Norrland, din Suedia, scrie publicația norvegiană The Norway Post.

Stamåsen este situat în municipalitățile Strömsund și Sollefteå. Investiția în ferma eoliană se ridică în total la un miliard de coroane suedeze (circa 500 milioane lei și peste 110 milioane euro). Ferma eoliană este operată de Statkraft SCA Vind AB, care este deținută în proporție de 60% de Statkraft din Norvegia și 40% de către SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget).

Ferma cuprinde 26 de turbine eoliene, care vor livra aproximativ 200 GWh anual, suficient pentru a alimenta 36.000 de case sau 96.000 de apartamente.

Statkraft este mai mare producător de energie regenerabilă din Europa și este al patrulea cel mai mare producător de energie din Suedia. Compania norvegiană deține, produce și dezvoltă hidroenergie, energie eoliană și termoficare. Statkraft este un jucător important în tranzacționarea de energie pe piața europeană și are 3.600 de angajați în peste 20 de țări.

Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA) este o companie mondială, care dezvoltă și produce produse de igienă personală, hârtie și produse din lemn.

din aceeasi categorie