Acasă MediuDezvoltare Durabila Stații automate pentru biciclete închiriate în București

Stații automate pentru biciclete închiriate în București

de L M

bicicleta bunPrimele stații automate de închiriat bicliclete a fost inaugurat, marți, în București, în lipsa aproape totală a pistelor necesare pentru acestea. Staţiile automatizate de bike-sharing I’Velo Urban au fost puse la punct de Asociaţia Green Revolution.

Stațiile I’Velo Urban sunt amplasate în cele mai importante zone din oraș și poziționate pe traseele cu aflux mare de călători ale transportului în comun. Stațiile automatizate de bike-sharing sunt: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Văcărescu, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, prezentă la eveniment, și-a declarat susținrea pentru acest tip de proiecte și a precizat că, în ultima ședință a Consiliului General, au fost aprobate 19 proiecte din PIDU, iar printre aceste unul se referă la construirea a 42 de circuite de bicicletă pe tot teritoriul Capitalei.

Noutăţile acestui concept unic pe piața de bike-sharing din București sunt autoservirea şi folosirea bicicletei în baza unui abonament. Abonamentul permite utilizarea bicicletei timp de 30 de minute, urmate de o pauză similară. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 30 de minute de pedalat, să o returneze la una dintre statiile I’Velo Urban. Depășirea celor 30 de minute de grație atrage costuri suplimentare. Prețul abonamentelor variază de la 10 pentru o zi și până la 100 pentru un an, iar costurile suplimentare pentru depășirea celor 30 de minute pot ajunge la 25 de lei pentru mai mult de 120 minute în plus.

O altă caracteristică importantă a sistemului I’Velo Urban este că utilizatorii îşi aleg singuri bicicletele din rastel. Cele 210 biciclete poti fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp, de la oricare dintre cele 6 stații automatizate și le pot returna la cea mai apropiată stație automatizată din sistemul I’Velo Urban.

„Noul concept își propune să ajute la fluidizarea traficului din București și să contribuie la o mai mare mobilitate urbană”, precizează comunicatul

din aceeasi categorie