Acasă EconomieIndustrie Sindicaliştii din energie ameninţă cu mitinguri

Sindicaliştii din energie ameninţă cu mitinguri

de GM

Aproximativ 350 de sindicalişti de la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate „Univers” au protestat, pentru a doua zi, între orele 12.15 şi 15.00, la sediul Guvernului. Aceştia spun că dacă procesul de reorganizare şi restructurare al Electrica SA nu va fi aprobat de urgenţă, atunci vor continua să iasă în stradă în număr şi mai mare, în mitinguri şi demonstraţii.

„Săptămâna viitoare va fi finalizat programul de reorganizare/restructurare al grupului Electrica SA, iar draftul ne va fi transmis şi nouă, pentru consultaţii. Peste aproximativ două săptămâni, marţi, 20 august, ne întâlnim la sediul Departamentului pentru Energie, cu cei de la Ministerele Justiţiei, Finanţe Publice, Muncă, pentru urgentarea aprobării proiectului. Dacă va fi aprobat, atunci trebuie promulgat prin Hotărâre de Guvern”, a declarat, pentru www.focus-energetic.ro, preşedintele Federaţiei Sindicale „Univers”, Adolf Mureşan.

În cazul în care însă cele două părţi nu vor ajunge la o înţelegere şi dacă solicitările sindicaliştilor nu vor fi acceptate, aceştia ameninţă că merg mai departe cu mitinguri şi demonstraţii în număr mare. O decizie concretă va fi luată însă după două săptămâni.

Sindicaliştii de la „Univers” au protestat miercuri şi joi în faţa Palatului Victoria, solicitând aprobarea strategiei energetice şi redresarea economică a societăţilor de servicii energetice Moldova, Banat, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia Sud. Manifestanţii au reclamat totodată faptul că Ministerul Economiei şi Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie nu au dispus punerea în aplicare a unui plan de eficientizare a acestor societăţi şi au asistat la falimentarea lor şi pierderea a aproximativ 1.500 de locuri de muncă.

din aceeasi categorie